BEN JIJ HIP?

De Basisschool van HIP is een reguliere basisschool, waar je de beste versie van jezelf wordt! 

Onze basisschool is een gewone basisschool, maar met een heel speciaal programma dat we aan jouw voorkeur aanpassen. Jouw eigen leervoorkeur “testen” wij door middel van onze zelfontworpen “tool” de Peperklip. Zo wordt leren weer leuk! 

In de ochtend beginnen we met een dagopening. De juf of meester neemt daarvoor een gek voorwerp mee, of een van je klasgenoten doet een spreekbeurt of boekenkring of je hebt het met elkaar over een filosofische vraag. Allemaal voorbeelden van hoe je dag HIP begint. Daarna gaan we rekenen, spelling, taal doen. Dat doen we in kleine instructie groepjes. De instructies duren 20 minuten, je kunt dus snel zelf aan de slag! Heb je toch nog vragen? Dat kan natuurlijk, ieder vak eindigen we met een verlengde instructie voor wie dit prettig vindt. 

Wanneer je geen instructie hebt, werk je aan je weektaak. Deze krijg je digitaal en je mag bepaalde taken ook zelf plannen. Dat leer je te doen, samen met je coach. Je coach kan de groepsleerkracht zijn, of een van de plusleerkrachten. Met je coach plan en ontwerp je ook je eigen projecten. Wil je Chinees leren of leren programmeren? Dat kan! Je coach helpt je ook om persoonlijke doelen te bereiken. Wil je nog meer leren doorzetten, of wil je leren hoe je zelf voor rust kunt zorgen? Wij helpen je! 

We houden rekening met jouw voorkeur van leren. Als je bij ons op school komt nemen we een Peperklip af. Dat is een tool waarmee we kunnen zien hoe jij het beste leert. Bijvoorbeeld ondersteund door plaatjes of door samen te werken. In de instructies houden zoveel mogelijk rekening met jouw leerstijl. 

In de middag heb je een groepsles. Dit kan schrijven zijn, topo of bijvoorbeeld begrijpend lezen. Daarna is het tijd voor thematisch onderwijs. Elke keer is er een nieuw thema, bijvoorbeeld ‘Extreme uitvindingen’ of ‘ik hou van Holland’. Binnen de thema’s leer je allerlei zaken binnen de wereldoriëntatie vakken, dat is geschiedenis, aardrijkskunde en natuur en techniek. We proberen steeds aan te sluiten op de andere vakken, zoals bijvoorbeeld taal en woordenschat binnen het thema. 

Op woensdag is ‘de break van de week’. We organiseren iedere week ateliers waarin we creatief te werk gaan! Drama, muziek, yoga, kunst, filosofie, het kan allemaal. Deze vakken hangen we steeds aan het thema van die periode. Daarna gaan we lekker gymmen! 

Kooklessen staan ook op het rooster, in deze lessen proef je het thema dat centraal staat! 

Op de Basisschool van HIP is het rustig in de klas, als we aan het werk zijn. Dat lukt heel goed, want we hebben kleine groepen in de klas.

En er is ook veel tijd voor samenwerken, samen leren, samen lol hebben en samen spelen. 

Kom gerust eens een kijkje nemen! 

WORD DE BESTE VERSIE VAN JEZELF!

Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag