Bij HIP helpen wij leerlingen en scholieren om het beste uit hunzelf te halen. Met een focus op ‘leren leren’ brengen we niet alleen de laatste lesstof bij, maar helpen wij kinderen, scholieren en studenten ook aan handvatten om zelf beter en efficiënter te leren studeren. Bij HIP is het zowel mogelijk om op locatie als online bijles te krijgen. Bij HIP leren kinderen ‘Met de kennis van school en de warmte van thuis’.

Vind HIP bij jou in de buurt

Uit onze ervaring hebben we geleerd dat goede schoolprestaties vragen om net dat beetje extra aandacht. Wij helpen daarom onze leerlingen bij al hun schooltaken. Van het plannen van huiswerk, het maken van een plan van aanpak tot het bespreken van de resultaten. Voor ons is het heel erg belangrijk dat leerlingen zelf wegwijs raken in hun schoolwerk. Zo kunnen zij op den duur ook zonder bijles of huiswerkbegeleiding leren en studeren.

Daarvoor is het volgens ons belangrijk om de begeleiding tijdens bijlessen af te stemmen op de individuele leervoorkeuren van de leerling. Onze bijlesdocenten weten precies wat de behoeftes zijn van elk kind en zorgen ervoor dat kinderen goed voorbereid zijn op hun schoolwerk en toetsen en achterstanden weg kunnen werken.

“Wij beschouwen de prestaties van onze leerlingen bij HIP als een graadmeter voor de prestaties op school; leerlingen gaan pas naar huis wanneer zij al hun taken hebben voltooid en onze docenten ervan overtuigd zijn dat zij alle stof beheersen.”

En natuurlijk is het belangrijk dat ook de school en de ouders betrokken blijven bij het leerproces van elke leerling. Daarom sturen wij na elke HIP-dag een terugkoppeling per e-mail naar de ouders en vinden er meerdere evaluatiegesprekken plaats in de loop van het schooljaar. Ook informeren wij doorgaans naar de schoolprestaties bij de mentoren en docenten van onze leerlingen en passen wij onze begeleiding aan op hun adviezen.

 

Schoolvakken bij HIP

Bij het HIP huiswerkinstituut kun jij terecht voor bijles en huiswerkbegeleiding. Soms hebben leerlingen alleen wat extra begeleiding nodig en is het vooral belangrijk om hen te helpen en te begeleiden in het plannen van huiswerk en het leren van de juiste lesstof. Maar vaak gaat het ook om één of enkele vakken waar het misgaat. Wij geven bijles voor vrijwel alle vakken. Naast bijlessen voor de basisschool en de middelbare school, is het ook mogelijk om op MBO, HBO en WO-niveau bijles te volgen.

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Over HIP

Om de gewenste schoolprestaties te behalen, hebben veel leerlingen net een beetje extra aandacht nodig. Bij HIP staan wij garant voor dat extra duwtje in de goede richting. Daarbij letten wij altijd op de wensen en leervoorkeuren van elke leerling. Onze docenten kunnen leerlingen op elke niveau helpen. Het is mogelijk om individuele bijles te krijgen, verschillende vakken te volgen en met onze online bijlessen is het zelfs mogelijk om door heel Nederland online bijlessen te geven.

Omdat het Nederlandse onderwijssysteem over het algemeen op de gehele klas is afgestemd, kan er slechts in beperkte mate rekening gehouden worden met het individuele kind. Bij HIP krijgen leerlingen de individuele aandacht en begeleiding die zij nodig hebben. Daarnaast betrekken wij zowel de ouders als de school bij het leerproces, zodat iedereen kan bijdragen aan betere prestaties op school.

Tarieven

Bekijk onze tarieven voor bijles Onze tarieven

Contact opnemen

Neem contact op met één van onze filialen. Contact opnemen
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag