Bij HIP helpen wij leerlingen en scholieren om het beste uit hunzelf te halen. Met een focus op ‘leren leren’ brengen we niet alleen de laatste lesstof bij, maar helpen wij kinderen, scholieren en studenten ook aan handvatten om zelf beter en efficiënter te leren studeren. Naast onze particuliere basisschool en middelbare school, kunnen kinderen ook bij ons terecht voor bijles en huiswerkbegeleiding. Bij HIP leren kinderen ‘Met de kennis van school en de warmte van thuis’.

Vind HIP bij jou in de buurt

Goede schoolprestaties vragen bij sommige leerlingen net dat extra beetje aandacht. Dat begrijpen wij en daarom staan wij leerlingen bij al hun schooltaken. Van het inplannen van huiswerk tot het bespreken van de resultaten. Voor ons is het belangrijk dat leerlingen zelf wegwijs raken in hun schoolwerk, zodat zij op den duur ook zonder bijles of huiswerkbegeleiding goed kunnen leren en studeren. Daarvoor is het volgens ons belangrijk om de begeleiding tijdens bijlessen af te stemmen op de individuele leervoorkeuren van de leerling. Aan de hand van onze Peperklip-test, ontdekken wij waar onze leerlingen het meest behoefte aan hebben.

En natuurlijk is het belangrijk dat ook de school en de ouders betrokken blijven bij het leerproces van elke leerling. Daarom sturen wij na elke HIP-dag een terugkoppeling per e-mail naar de ouders en vinden er meerdere evaluatiegesprekken plaats in de loop van het schooljaar. Ook informeren wij doorgaans naar de schoolprestaties bij de mentoren en docenten van onze leerlingen en passen wij onze begeleiding aan op hun adviezen.

Wij beschouwen de prestaties van onze leerlingen bij HIP als een graadmeter voor de prestaties op school; leerlingen gaan pas naar huis wanneer zij al hun taken hebben voltooid en wij ervan overtuigd zijn dat zij alle stof beheersen.

Schoolvakken bij HIP

Bij het HIP huiswerkinstituut kan jij terecht voor bijles en huiswerkbegeleiding. Soms hebben leerlingen alleen wat extra begeleiding nodig en is het vooral belangrijk om hen te helpen en te begeleiden in het plannen van huiswerk en het leren van de juiste lesstof. Maar vaak gaat het ook om één of enkele vakken waar het misgaat. Wij geven bijles voor vrijwel alle vakken. Naast bijlessen voor de bassischool en de middelbare school, kunnen wij ook MBO, HBO en WO-studenten helpen en begeleiden tijdens hun studie.

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Over HIP

Om de gewenste schoolprestaties te behalen, hebben veel leerlingen net een beetje extra aandacht nodig. Bij HIP staan wij garant voor dat extra duwtje in de goede richting. Wij helpen leerlingen bij alle facetten van hun schoolwerk, van plannen tot toetsen maken. Daarbij letten wij altijd op de wensen en leervoorkeuren van elke leerling. Wij zijn er van overtuigd dat we alleen zo kunnen bijdragen aan goede resultaten en betere leerprestaties van elke leerling.

Omdat het Nederlandse onderwijssysteem over het algemeen op de gehele klas is afgestemd, kan er slechts in beperkte mate rekening gehouden worden met het individuele kind. Bij HIP krijgen leerlingen de individuele aandacht en begeleiding die zij nodig hebben. Daarnaast betrekken wij zowel de ouders als de school bij het leerproces, zodat iedereen kan bijdragen aan betere prestaties op school.

Tarieven

Bekijk onze tarieven voor bijles Onze tarieven

Contact opnemen

Neem contact op met één van onze filialen. Contact opnemen
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag