Begrijpend lezen is een onderdeel van de taallessen op de basisschool en is een vaardigheid die ook tijdens de Cito-toets aan bod komt. Begrijpend lezen klinkt makkelijk, maar voor veel kinderen is het juist heel lastig. Bij HIP geven wij bijlessen begrijpend lezen, waarbij leerlingen leren om de inhoud van een tekst te interpreteren en de bijzaken van de hoofdzaken te onderscheiden. We hanteren verschillende manieren en technieken om ervoor te zorgen dat elk kind bij ons beter wordt in begrijpend lezen.

Bijles begrijpend lezen

Focus op zelfvertrouwen bij HIP

De meeste Nederlandse basisscholen nemen gedurende de schooljaren van leerlingen af, ook wel Centrale Eindtoetsen genoemd. Vooral de Cito-toetsen in groep 6, 7 en 8 zijn belangrijk. Aan de hand van deze uitslagen wordt namelijk bepaald welk vervolgonderwijs het beste bij de leerling past. De Cito-toets test de vaardigheden en kennis die leerlingen op de basisschool hebben opgedaan. De Citotraining en bijlessen Rekenen van HIP zorgt ervoor dat je hier met zelfvertrouwen aan kunt beginnen. Naast Citotraining bieden wij ook NIO en IEP training aan.

Een groot bestand oefenmateriaal en CITO trainingen

Leerlingen die bij HIP komen voor CITO Training of bijles Begrijpend Lezen kunnen ook gebruik maken van ons uitgebreide bestand van oefentoetsen en citotrainingen.

Via ons leerlingvolgsysteem, HoMi, houden we de beoordeling van onze leerlingen bij. Zo kunnen ook ouders en leerlingen online hun voortgang bekijken.

✓ Online planningssysteem 

✓ Geopend op zondag en tijdens vakanties

✓ Regelmatig contact met ouders en school. 

✓ Begeleiding 1 op 1

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier voor onze tarieven

INTAKE

Kennismakingsgesprek inplannen? Klik hier

HIP op de kaart

   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag