Het vak Scheikunde is, net als Natuurkunde, Biologie en Wiskunde een exact vak. Scheikunde is de wetenschap die zich bezighoudt met het onderzoek van de samenstelling van stoffen en van de veranderingen die zij door afscheiding van verbinding met bepaalde stoffen kunnen ondergaan, oftewel chemie! Je leert tijdens de lessen o.a. over onderwerpen als zuren en bases, organische stoffen en materialen. Voor het vak Scheikunde is het vooral belangrijk om wiskundig inzicht te koppelen aan chemische formules en vergelijkingen. De kennis van de scheikundige begrippen en wetten die je nodig hebt om voor scheikunde te slagen kan overweldigend zijn. Bij HIP kan jij er zeker van zijn dat jij zult slagen. 

Tijdens een bijles scheikunde begeleiden wij jou niet alleen bij het bijspijkeren van het specifieke vak, wij zorgen er ook voor dat jij zelf de handvatten krijgt om zelf beter te leren.

Bijles scheikunde & huiswerkbegeleiding

Een focus op ‘leren’ leren bij HIP

Elke dag staan de specialisten van HIP voor je klaar om je te helpen met huiswerkbegeleiding of bijvoorbeeld een bijles Scheikunde. Onze enthousiaste huiswerkbegeleiders kunnen jou altijd helpen bij het halen van een goed cijfer of je eindexamen. Zij hebben namelijk zelf ook allemaal VWO afgerond met een 7 of hoger en een training gevolgd in het begeleiden van leerlingen.

Oefentoetsen en examentraining

Leerlingen die bij HIP komen voor huiswerkbegeleiding of bijles kunnen ook gebruik maken van ons uitgebreide bestand van oefentoetsen en examentrainingen.

Om ervoor te zorgen dat een leerling ook op school goede cijfers haalt voor scheikunde, nemen we bij HIP eerst een oefentoets af voor om te ontdekken wat goed gaat en welke lesstof nog eens behandeld moet worden. Deze toets leggen wij ruim van tevoren af zodat een leerling alle tijd heeft om bij te leren.

Via ons leerlingvolgsysteem, HoMi, houden we het huiswerk, de cijfers en beoordeling van onze leerlingen bij. Zo kunnen ook ouders en leerlingen online hun voortgang bijhouden.

✓ Online planningssysteem voor huiswerk en toetsen

✓ Al het huiswerk wordt gecontroleerd

✓ Geopend op zondag en tijdens vakanties

✓ Regelmatig contact met ouders en school. 

✓ Begeleiding 1 op 5

Een dag bij HIP

Als een leerling bij ons komt voor huiswerkbegeleiding checkt hij of zij zich in bij onze vestigingsmanager of hoofdbegeleider. Samen nemen zij de huiswerkplanning door en stellen ze prioriteiten. De leerling levert zijn of haar telefoon in en gaat aan de slag. Zodra een leerling een vraag heeft over bijvoorbeeld scheikunde, dan kunnen onze begeleiders direct bijspringen. Elke dag is er een begeleider voor zowel de alfa- als de bètavakken aanwezig. Al het huiswerk, de beoordeling en eventuele aandachtspunten worden vermeldt in HoMi. 

Checkt een leerling uit aan het eind van de dag? Dan kan hij of zij zorgeloos naar huis. Al het schoolwerk is dan afgerond. 

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier voor onze tarieven

INTAKE

Kennismakingsgesprek inplannen? Klik hier

HIP op de kaart

   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag