HIP Diagnostiek & Advies biedt een traject aan, gericht op begeleiding of behandeling van uw kind. Begeleiding en behandeling bij HIP Diagnostiek & Advies maakt uw kind weerbaarder, assertiever en sterker.


Begeleiding & behandeling

Heeft uw school ondersteuning nodig in het zorgteam? Wij kunnen u (tijdelijk) een intern begeleider, remedial teacher of orthopedagoog bieden.

Sommige kinderen komen niet goed mee met de rest van de klas, door bijvoorbeeld een gedragsprobleem. Andere kinderen gaan juist veel sneller dan hun klasgenoten en voelen zich te weinig uitgedaagd. In beide gevallen kan remedial teaching, deskundige didactische of pedagogische ondersteuning, een oplossing zijn.

Tijdens de faalangsttraining wordt een kind geleerd de negatieve gedachten over een bepaalde taak om te zetten naar positieve gedachten. Op deze manier kan de angst weggenomen worden voor bijvoorbeeld een toets of een spreekbeurt.

Bij HIP Diagnostiek en Advies kunnen leerlingen met behulp van een Cogmed Werkgeheugentraining het bereik van hun werkgeheugen vergroten. De training is bewezen effectief gebleken bij kinderen met ADHD (met en zonder medicatie). Mocht u twijfelen, dan kunnen we samen met u bepalen of dit een passend programma is voor uw kind.

Maakt u zich zorgen over de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind, bijvoorbeeld omdat er sprake is van onzekerheid, opstandig gedrag, een laag zelfbeeld, faalangst of problemen in de sociale omgang? Meldt u zich aan bij HIP Diagnostiek en Advies, wij helpen u en uw kind graag! Wij maken een persoonlijk plan en bieden diverse therapieën en trainingen aan (zowel individueel als in groepsverband). U kunt hierbij denken aan psychologische begeleiding, faalangsttraining of cognitieve gedragstherapie.

HIP Diagnostiek en Advies helpt u en uw kind graag met de integratie op school. In kleine stapjes, geheel aansluitend bij de ontwikkeling van het kind, wordt er gewerkt aan het doel: de integratie op een passende school waarbij het kind zich veilig voelt.

Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag