FAALANGSTTRAINING

Heeft jouw kind grote moeite met toetsen of spreekbeurten? En lijkt studeren en huiswerk maken niet te helpen om een voldoende of goed cijfer te halen? Het kan zijn dat je kind last heeft van faalangst. Ondanks de intelligentie, kennis en vaardigheden, lukt het dan simpelweg niet om te presteren op school door angst en onzekerheid.

Bij HIP zijn we gespecialiseerd in faalangsttraining voor kinderen. Neem contact op voor meer informatie of schrijf je kind in voor faalangsttraining en begeleiding.

Wat is faalangst?

Faalangst is letterlijk de angst om te falen. Sommige kinderen zijn bang om te falen, ondanks het feit dat ze zich goed voorbereiden, bang voor een mislukking. Vaak blijven ze hangen in hun eigen gedachten en denken: “Het zal wel niet gaan lukken, ik krijg vast een black-out”.

Faalangst komt voornamelijk voor als er een bepaalde taak moet worden uitgevoerd; er wordt iets van je kind verwacht en hij of zij wordt daarop beoordeeld. Dit kan gaan om een proefwerk op school of een spreekbeurt, maar ook het stellen van een vraag aan de leerkracht tijdens de les. Door die (vaak overweldigende) angst gaan veel kinderen onder hun niveau presteren. Bij HIP doen we faalangstonderzoek en kunnen wij jouw kind leren omgaan met faalangst.

 

Hoe weet ik of mijn kind faalangst heeft?

Heb je het vermoeden dat jouw kind faalangst heeft? Laat je kind dan eens een faalangst onderzoek doen. Bij HIP voeren we bij aanmelding een intakegesprek met zowel ouders als de leerling. We verzamelen zoveel mogelijk informatie over de leerling, wij bekijken de leerprestaties, behandelen specifieke problemen en we vragen door naar specifieke situaties waarbij de faalangst op kan treden.

Ook kijken we naar eerdere hulpverlening, het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van een kind. Na het onderzoek maken we een uitgebreid verslag met aanbevelingen en eventuele vervolgstappen. Is het duidelijk dat jouw kind faalangst heeft? Dan kunnen we bij HIP direct de juiste begeleiding aanbieden om jouw kind aan te leren om met faalangst om te gaan.

Faalangsttraining bij HIP

Het grootste probleem bij faalangst is de ‘negatieve faalangst’, stress, angst en onzekerheid zorgt ervoor dat jouw kind niet kan presteren tijdens belangrijke momenten. Tijdens onze faalangsttraining leren wij kinderen om die negatieve gedachten om te zetten naar positiviteit. Dit zorgt ervoor dat de angst voor een toets of spreekbeurt wordt verminderd en uiteindelijk weggenomen.

Heeft jouw kind last van faalangst? Dan is de behandeling daarvan altijd maatwerk. Afhankelijk van de ernst kunnen het aantal behandelingen en de frequentie ervan variëren. Soms is een enkele training al voldoende, maar langere trajecten zijn soms ook nodig.

 

Faalangsttraining voor kinderen

Merk je dat je vaak zenuwachtig of gestresst bent vlak voor een toets? Denk je dat jouw faalangst ervoor zorgt dat je slecht presteert op school? Bespreek het met je ouders en vraag ze of jij je mag aanmelden voor een faalangst onderzoek. Na het intakegesprek, maken wij een afspraak met je en stellen we een plan om ervoor te zorgen dat jij je faalangst kunt overwinnen.

Wij helpen graag om de angst en onzekerheid weg te nemen, zodat jij kunt presteren op jouw niveau.

Neem contact op

Meer informatie of aanmelden? Contact

Onze locaties

Vind HIP bij jou in de buurt HIP locaties
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag