Groep 9 of “tussenjaar” op de Basisschool en de School van HIP

 Zit je in groep 8 maar ben je eigenlijk nog niet echt toe aan de middelbare school? Kan jouw zelfvertrouwen wel een boost gebruiken? Of wil je graag je vaardigheden nog wat bijspijkeren voordat je doorstroomt, zodat je er straks echt helemaal klaar voor bent? Dan is een tussenjaar in groep 9 op de School van HIP echt iets voor jou! 

Hoe ziet een Tussenjaar in groep 9 eruit?

Op de School van HIP werken we gepersonaliseerd en heeft iedereen zijn eigen leertraject. Wij vinden het belangrijk dat een kind zichzelf mag zijn, ontdekt waar hij of zij goed in is en het meeste plezier aan beleeft. Kortom, persoonlijke ontwikkeling is een belangrijke pijler. De docent stelt samen met de ouders en leerling een persoonlijk plan op met persoonlijke doelen. Wat wil jij bereiken en hoe gaan we dit doen? Het lijntje met ouders vinden wij belangrijk en is dan ook kort. Samen staan we sterk!

Tijdens de lessen volgen we de basisleerlijnen per vak en verdiepen of verbreden voor elk kind specifiek waar dat nodig is. Elke ochtend is er een plusleerkracht aanwezig, die samen met de juf of meester de leerlingen helpt om hun persoonlijke doelstellingen te behalen. In de middag gaan we projectmatig en thematisch aan de slag met wereldoriëntatie vakken.

Is een Tussenjaar iets voor mij?

Groep 9 is een relatief nieuw fenomeen dat snel aan populariteit wint. Dat is niet zo verwonderlijk. Een Tussenjaar biedt niet alleen uitkomst voor kinderen met een leerachterstand, maar voor ook kinderen die er emotioneel gewoon nog niet klaar voor zijn om de stap naar de middelbare school te maken. Daarnaast is het een prima oplossing voor kinderen die een hoger schooladvies willen dan ze gekregen hebben. Ze hebben dan een jaartje extra de tijd om hun kennis en vaardigheden bij te spijkeren, zodat ze uiteindelijk toch naar de HAVO of het VWO kunnen. Een Tussenjaar kan voorkomen dat kinderen op de middelbare school niet mee kunnen komen en blijven zitten.

 Meer weten over een Tussenjaar op de School van HIP?

Ben jij benieuwd of een Tussenjaar in groep 9 iets voor jou is? Momenteel kun je een Tussenjaar in groep 9 volgen bij de School van HIP vestigingen in Laren of Bilthoven. Neem gerust contact op een van deze twee vestigingen; we vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag