Huiswerkinstituut HIP Utrecht-Oost

Welkom

Welkom bij Huiswerkinstituut HIP, het leukste huiswerkinstituut van Utrecht-Oost! In 2017 zijn we verhuisd naar het mooie ruime pand op de Biltstraat waar we ons nog beter kunnen richten op waar we goed in zijn: het intensief begeleiden van basis -en middelbare scholieren tot studenten van MBO tot universiteit.


Ook in deze onzekere tijd kunnen wij de garantie bieden dat wij uw zoon en/of dochter bij kunnen blijven staan, ook als de scholen onverhoopt weer dicht gaan. Dankzij ons HIP-Online Platform houden wij intensief contact met onze leerlingen, zoals we de afgelopen maanden ook zeer succesvol hebben kunnen doen! Wil u hier meer over weten, bel gerust.

Huiswerkbegeleiding Utrecht-Oost

Huiswerkinstituut HIP Utrecht-Oost biedt intensieve huiswerkbegeleiding op maat. Daarbij helpen we leerlingen met het ontwikkelen van hun studievaardigheden. Zo krijgen ze ondersteuning bij het inplannen van hun huiswerk en houden we er samen zicht op dat deze planning afgewerkt wordt. We besteden veel aandacht aan de leervoorkeuren, individuele talenten en ontwikkeling van de leerlingen en studenten die bij ons komen. Extra bijlessen zijn bij ons ook vaak niet nodig, omdat wij met onze intensieve begeleiding de extra hulp al kunnen bieden. Met ons zorgvuldig opgebouwde bestand aan oefentoetsen, examentrainingen en niet te vergeten ons toegankelijke online planningssysteem kun je bijna niet ontkomen aan een lijst met mooie cijfers. We worden niet voor niets redders van schoolcarrières genoemd. Het grootste compliment dat we kunnen krijgen!

Huiswerkklas Utrecht-Oost

De Huiswerkklas is voor kinderen die minder intensieve begeleiding nodig hebben, maar wel behoefte hebben aan een stilteplek. Vaak zijn dit gemotiveerde leerlingen die het fijn vinden om met hun vragen bij iemand terecht te kunnen. De leerling bepaalt wel zelf welk huiswerk er gemaakt of geleerd gaat worden en heeft zo de regie over het eigen leerproces. Uiteraard worden er wel tips gegeven over hoe ze het leer- en maakwerk het beste kunnen aanpakken.

 Overige diensten van Huiswerkinstituut HIP Utrecht-Oost

Behalve voor huiswerkbegeleiding en de Huiswerkklas kun je ook bij Huiswerkinstituut HIP Utrecht-Oost terecht voor onder andere:

  • Bijlessen voor basisschoolleerlingen
  • Bijlessen voor alle vakken op het voortgezet onderwijs (MBO/HBO en WO)
  • Brugklastraining
  • Remedial Teaching
  • Scriptiebegeleiding
  • Cito/NIO Training
  • Faalangsttraining
  • Studiekeuze coaching

Zo ziet huiswerkbegeleiding bij Huiswerkinstituut HIP Utrecht-Oost eruit

Inchecken: Bij binnenkomst meld je je eerst bij de vestigingsmanager die samen met je gaat kijken wat er die dag op de planning staat. We werken met een online planningssysteem waar alle informatie van school in kan worden gedownload en dus niet afhankelijk zijn van wat de leerling ons doorgeeft. De planning maken we voor de hele week, ook voor de dagen dat je niet op HIP bent.

Aan het werk: Vervolgens ga je naar je plek in het stiltelokaal aan je huiswerk beginnen. Onze ervaren begeleiders zijn er om je huiswerk na te kijken, te bespreken en het leerwerk te overhoren. Loop je vast met de stof? De begeleiding is 1 op 5, dus er is genoeg ruimte voor vragen. In de weken dat je toetsen hebt, ben je elke dag welkom bij HIP en zullen we oefentoetsen bij je afnemen om te kijken hoe goed je de stof beheerst. Deze oefentoets bespreek je dan met een van de begeleiders.

Pauze: Nadat je keihard hebt gewerkt en er ook al een hele schooldag op hebt zitten, gaan we om 16.20 uur even pauze houden. Boven hebben we een grote chill kamer. In de zomer kunnen we gebruik maken van een mooie tuin, waar we wat kunnen drinken en tosti’s, soep of noedels hebben voor de knorrende magen. Om 16.40 uur gaat iedereen nog even serieus aan de slag met zijn huiswerk tot 19.00 of wanneer je alles af hebt.

Uitchecken: Heb je alles af? Wat is er blijven liggen? Aandacht voor moeilijke vakken? Met de vestigingsmanager overleg je hoe de planning eruitziet. Ouders krijgen dagelijks een verslag hoe de dag is verlopen en waar eventueel ’s avonds nog aan gewerkt kan worden. In het online planningssysteem kunnen de ouders zelf ook bekijken wat we elke dag inplannen. Zo houden we de lijntjes kort en kunnen we samen streven naar de beste resultaten.

Door de centrale ligging van onze vestiging, o.a. in de buurt van het Boni, Gerrit Rietveld en het Stedelijk Gymnasium hebben wij leerlingen vanuit heel Utrecht en omstreken op de vestiging. 

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag:
14.00 – 19.00 uur

Zondag:
11.00 – 15.00 uur

 

Meer weten over Huiswerkinstituut HIP Utrecht-Oost?

Wil je graag meer weten over wat Huiswerkinstituut HIP Utrecht-Oost voor jou en je kind kan betekenen? Vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in of bel ons op telefoonnummer 030-3030648 en maak een vrijblijvende afspraak.

Kijkje binnen

Wil je nog meer sfeer proeven van huiswerkinstituut HIP?

Klik hier!

Adresgegevens

Huiswerkinstituut HIP Utrecht-Oost

Biltstraat 144
3572 BM Utrecht
Telefoon: 030-3030648
E-mail: utrechtoost@instituuthip.nl

 

 

Contact

#hiphelpt

Onze zoon Noah komt al bijna 3 jaar bij HIP en hij en wij zijn erg tevreden dus dat kan alleen nog maar beter worden!

Y. Hemmen, (vader leerling)

Wat fijn dat Milan vooruit gaat en het nu beter lijkt te snappen. Hij vertelt honderd uit over de tekst en meer analytische aanpak dan hij vroeger deed. Wordt bijna enthousiast van alle truckjes en mogelijkheden. Waarschijnlijk door de analytische aanpak ook een goed cijfer voor Latijn! Veel dank! Geef maar veel opdrachten om goed te oefenen en eindsprint in te zetten..

M. van Noort, (moeder leerling / bijles Grieks & Latijn)

Dank je wel ze vond het heel fijn bij je. Ze heeft niveau 2 gehaald bij cito dus super. Nu blijven oefenen zodat deze basis goed blijft.

M. Van Zomeren, (moeder leerling / CITO-training)
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag