Elke dag staat er bij HIP een vast team aan enthousiaste begeleiders klaar om leerlingen te ondersteunen bij  hun schoolwerk. Door de specialisaties van onze begeleiders te combineren, is er steeds voldoende kennis en kunde aanwezig om onze leerlingen verder te helpen. Onze begeleiders staan garant voor goede prestaties van leerlingen, omdat zij:

  • Zelf het VWO hebben afgerond met gemiddeld een 7 of hoger als eindcijfer.
  • Zeer ervaren zijn in het begeleiden van brugklasser tot eindexamenkandidaat

DE VOORDELEN VAN HUISWERKINSTITUUT HIP

  • Veel persoonlijke aandacht met 1 huiswerkbegeleider per 4 leerlingen
  • Ruime openingstijden
  • Online planningssysteem voor huiswerk en toetsen
  • Uitgebreide database met oefentoetsen en examens
  • Focus op leren leren
  • Al het huiswerk wordt gecontroleerd
  • Geopend op zondag en tijdens vakanties
  • Korte lijnen met ouders en school

HUISWERKBEGELEIDING BIJ HIP

Bij binnenkomst checkt een leerling in bij de vestigingsmanager of hoofdbegeleider. Samen wordt dan de planning van de dag doorgenomen en worden er zo nodig prioriteiten gesteld. De leerling kan zijn planning in ons online planningssysteem bekijken en desgewenst per dag uitgedraaid krijgen. Vervolgens levert de leerling zijn of haar telefoon in, om aan het werk te gaan. Er wordt gewerkt in een stilteruimte met surveillant.

Wanneer een leerling een vraag heeft over zijn huiswerk of een taak af heeft, geeft hij dit aan in een online aanvragenlijst. Een begeleider kan direct inspringen op de vragen van de leerlingen.

Leerlingen hebben toegang tot een laptop en eventuele andere hulpmiddelen, zoals een woordenboek of BiNaS.

MAATWERK MET DE PEPERKLIP

Leerlingen die bij HIP op huiswerkbegeleiding komen doen een leervoorkeuren-test, de Peperklip. Deze test, ontwikkeld door onze orthopedagogen van Diagnostiek en Advies, geven ons een duidelijk beeld over hoe onze leerlingen het beste informatie opnemen en het gemakkelijkst leren. Zo kunnen we de begeleiding optimaal afstemmen. Iets waar ze de rest van hun schoolcarriere profijt van zullen hebben!

BETER LEREN VOOR EEN TOETS

Vóór een echte toets op school doet de leerling een oefentoets bij HIP. Zo houden we in de gaten of de leerling de stof echt beheerst. De oefentoets wordt zo gepland dat de leerling nog voldoende tijd heeft om een tandje bij te zetten als dat nodig is.

ONLINE PLANNINGSSYSTEEM

Wij houden de huiswerkplanning, behaalde cijfers en beoordelingen van HIP begeleiders bij in HOMi, het leerlingvolgsysteem van HIP, waarin ouders online thuis alles goed kunnen volgen.

Al het huiswerk wordt afgetekend in HOMi. Een aftekening bestaat uit de beoordeling van het schoolwerk, de toelichting bij eventuele aandachtspunten en de afspraken die de leerling en begeleider onderling hebben gemaakt. Bovendien hebben ouders en leerlingen ook toegang tot HOMi en kunnen alle aftekeningen worden teruggelezen. Verder geeft HOMi per leerling ook inzicht in randzaken, zoals cijfers en een persoonlijk dossier.

Wanneer de leerling helemaal klaar is en alle taken zijn afgetekend, mag de leerling uitchecken, wederom bij de vestigingsmanager of hoofdbegeleider. In vrijwel alle gevallen mag de leerling zorgeloos naar huis, omdat al het schoolwerk is afgerond.

 

Pijlers

Leervoorkeur

Wij willen je graag helpen leren op de manier die het beste bij je past. Daarom maken alle HIP-leerlingen de Peperklip. Dat is een tool, ontwikkeld door HIP, waarmee je kunt bepalen wat jouw leervoorkeur is. Is het handig om jouw leerproces met met plaatjes te ondersteunen, of hou je juist meer van een mondelinge uitleg? Wij houden daar zoveel mogelijk rekening mee tijdens de begeleiding. 

 

Persoonlijke aandacht

Leren gaat vaak sneller als je het samen kan doen. Wij bieden je daarom voldoende tijd om al je schoolwerk te bespreken met enthousiaste begeleiders. Elke dag is er per vijf leerlingen ten minste één begeleider aanwezig en gezamenlijk hebben de begeleiders over alle alpha, bèta of gamma vakken.

Volgsysteem

Leren is een proces, geen momentopname. Daarom houden we al je prestaties bij in HOMi, ons leerlingvolgsysteem. Zo zijn jij, je ouders en onze begeleiders allemaal op de hoogte van jouw vorderingen. Door regelmatig een kijkje te nemen in HOMi weten we precies wat jij nodig hebt om te slagen!

Contact

Neem contact met ons op Klik hier
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag