Als je het niet eens bent met het schooladvies

Ben je het niet eens met het schooladvies? Laat dan de intelligentietest WISC-V als second opinion uitvoeren! Bij HIP hebben we geen wachtlijsten. Je kunt hier dus snel terecht, onze ervaren professionals staan voor je klaar.

In gesprek met de docent

In groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs krijgt elk kind een schooladvies. Welke methode daar ook voor gebruikt wordt, de uitkomst is niet altijd zoals verwacht. Of gehoopt. Wie dan in gesprek wil gaan met de docent, doet dat het beste goed voorbereid. Met argumenten en feiten. Zoals een intelligentieonderzoek.

Voor kinderen van 6 t/m 16 jaar

Voor de intelligentietest werken wij met WISC-V; Wechsler Intelligence Scale for Children. Het is een test bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 16 jaar en dus ook heel geschikt voor kinderen uit groep 7 en 8.

Wat test WISC-V?

WISC-V bestaat uit een aantal subtests die elk andere vaardigheden meten. Zo toetsen we onder meer het werkgeheugen, verwerkingssnelheid, de capaciteit tot redeneren, het visueel-ruimtelijk inzicht en verbaal begrip. Het resultaat van deze testen geeft inzicht in verschillende cognitieve vaardigheden en geeft het totaal-IQ van dat moment weer.

 

Ook aanvullend onderzoek mogelijk

De test duurt in totaal 2,5 tot 3 uur en kan zowel met pen en papier als digitaal afgenomen worden. Als er ook andere vragen zijn, kan deze test uitgebreid worden met aanvullend onderzoek. Zo krijg je snel een compleet beeld van je kind en zijn of haar capaciteiten en uitdagingen.

 

Duidelijke rapportage

De uitslag van de intelligentietest WISC-V wordt verwerkt in een duidelijke rapportage en lichten we toe in een persoonlijk eindgesprek. Dit geeft jullie inzicht en is ondersteunend bij een vervolggesprek op school naar aanleiding van het gegeven schooladvies.

 

Advies of hulp nodig?

Wil je meer dan alleen inzicht en handvatten voor het gesprek op school? Ook dan kun je bij ons terecht. Met HIP Diagnostiek & Advies hebben we tal van trainingen en therapieën die we individueel of in groepsverband kunnen aanbieden. Afhankelijk van de vraag en de uitkomsten van het onderzoek, zullen we adviseren hoe we jouw kind het beste kunnen helpen. Laat ons weten of je extra hulp kunt gebruiken en we plannen snel een gesprek in.

Meer tijd voor het schooladvies met HIP 10-14

Twijfel je niet aan het schooladvies maar wil je wel een ander, hoger schooladvies? Dan is HIP 10-14 een oplossing. Dat is onderwijs voor kinderen van groep 7 en 8 en voor de eerste en tweede van de middelbare school. In kleinere groepen krijgen ze meer tijd of meer uitdaging, net wat nodig is. Het schooladvies wordt nog even uitgesteld zodat ze de tijd hebben om zich verder te ontwikkelen en te groeien. Het advies dat ze later krijgen is niet gegarandeerd beter, maar je weet wel zeker dat het beter past bij jouw kind!

Waar naartoe voor een intelligentietest?

De intelligentietest en eventuele andere onderzoeken kunnen op de verschillende locaties van HIP uitgevoerd worden. Bespreek je vraag met ons en we kijken samen welke locatie mogelijk is.

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier voor onze tarieven
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag