Particulier onderwijs

De basisschool van HIP is een reguliere particuliere basisschool. Dat betekent dat wij het reguliere curriculum aanbieden, maar dan met vele aanvullingen, die je niet zomaar ergens anders vindt. Een uniek onderwijsconcept, waar je de beste versie van jezelf wordt!

De basisschool van HIP is een particuliere basisschool. Dat betekent dat wij niet bekostigd worden door de overheid. Dat heeft voordelen, wij hebben bijvoorbeeld kleine groepen. Voor elke groep staat een groepsleerkracht en een plusleerkracht. Hierdoor kun je op de basisschool van HIP instructie krijgen op je eigen niveau voor ieder schoolvak en heb je je eigen coach die je begeleidt in je leerproces, met je eigen projecten, leerdoelen en persoonlijke doelen.

Naast alle bekende schoolvakken, die bij ons in de ochtenden gegeven worden, organiseren we ook wekelijks ateliers waarin creatieve vakken op het programma staan. Drama, muziek, dans, yoga, kunst, filosofie, maar ook techniek en digitale vaardigheden. Ook kookles staat bij ons op het rooster! Deze creatieve vakken sluiten zoveel mogelijk aan bij het thema dat centraal staat binnen het thematisch onderwijs dat in de middagen wordt aangeboden. Samenhang met de schoolvakken rekenen, spelling en taal wordt zoveel mogelijk gezocht binnen het thematisch onderwijs.

Particulier basisonderwijs betekent op onze school, gepersonaliseerd onderwijs met veel persoonlijke aandacht.

Gepersonaliseerd onderwijs

Isabel krijgt elke dag instructies per vak in een klein groepje klasgenootjes. Zo bieden wij de lesstof altijd op maat aan. Door middel van haar eigen coach wordt Isabel begeleid met het opzetten en uitvoeren van haar eigen projecten en met het behalen van haar persoonlijke doelen.

Leervoorkeuren

Uit de Peperklip is gebleken dat Thijs graag leert op een visuele en auditieve manier. Hij is gebaat bij voldoende structuur en beweging. Voor Thijs wordt het leren op school via boeken, ondersteund door leren via kleuren, afbeeldingen, schema’s en mindmaps. Daarnaast zorgen de duidelijke weektaken voor structuur en krijgt Thijs voldoende ruimte om te bewegen in de klas.

Eigen leerlijn

Ralph wordt graag uitgedaagd, daarom kan hij sommige vakken op een hoger niveau volgen. Op deze manier wordt de ontwikkeling van Ralph gestimuleerd.

Tarieven

Benieuwd naar onze tarieven? Tarieven

Contact opnemen

Neem contact op met HIP Contact
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag