De basisschool van HIP is een reguliere privé basisschool en onderdeel van de HIP Campus. Iedere leerling krijgt onderwijs op maat en alle aandacht die hij of zij nodig heeft. Dankzij ons aanvullende curriculum hebben wij alles in huis om onze leerlingen ‘de beste versie van zichzelf’ te laten worden. Benieuwd naar de mogelijkheden of een dagje meekijken? Neem dan contact op met de school van HIP

Particuliere basisschool

Als particuliere school worden wij niet bekostigd door de overheid en dat heeft vele voordelen. Zo hebben wij geen volle klassen, een vast curriculum en kunnen wij elk kind onderwijs op maat geven.

Op de particuliere basisschool in Utrecht werken we met kleine klassen van maximaal 12 leerlingen waar een groepsleerkracht en een plusleerkracht op staat. Les krijg je bij ons in kleine groepjes van maximaal 4 leerlingen die allemaal hetzelfde niveau hebben. Ieder kind heeft zijn eigen coach en wordt individueel begeleid in het leerproces. Elke leerling heeft zijn eigen projecten, leerdoelen en persoonlijke doelen.

Niveaus worden ingedeeld per kleur, zo weten de juffen en meesters wat het niveau is, maar de leerlingen onderling niet. Dit werkt goed voor kinderen met faalangst. Zo is het mogelijk om spelling in groep 4 te volgen, maar rekenen op het niveau van groep 7 te volgen. Bij ons is het ook mogelijk om alvast met de stof van de middelbare school te beginnen. Ben je al zover? Waarom zou je dan nog wachten?

Naast alle bekende schoolvakken, die bij ons in de ochtenden gegeven worden, organiseren we ook wekelijks ateliers waarin creatieve vakken op het programma staan. Drama, muziek, dans, yoga, kunst, filosofie, maar ook techniek en digitale vaardigheden. Ook kookles staat bij ons op het rooster!

Deze creatieve vakken sluiten zoveel mogelijk aan bij het thema dat centraal staat binnen het thematisch onderwijs dat in de middagen wordt aangeboden. Samenhang met de schoolvakken rekenen, spelling en taal wordt zoveel mogelijk gezocht binnen het thematisch onderwijs. Particulier basisonderwijs betekent op onze school, gepersonaliseerd onderwijs met veel persoonlijke aandacht.

Gepersonaliseerd onderwijs

Isabel krijgt elke dag instructies per vak in een klein groepje klasgenootjes. Zo bieden wij de lesstof altijd op maat aan. Door middel van haar eigen coach wordt Isabel begeleid met het opzetten en uitvoeren van haar eigen projecten en met het behalen van haar persoonlijke doelen.

Leervoorkeuren

Uit de Peperklip is gebleken dat Thijs graag leert op een visuele en auditieve manier. Hij is gebaat bij voldoende structuur en beweging. Voor Thijs wordt het leren op school via boeken, ondersteund door leren via kleuren, afbeeldingen, schema’s en mindmaps. Daarnaast zorgen de duidelijke weektaken voor structuur en krijgt Thijs voldoende ruimte om te bewegen in de klas.

Eigen leerlijn

Ralph wordt graag uitgedaagd, daarom kan hij sommige vakken op een hoger niveau volgen. Op deze manier wordt de ontwikkeling van Ralph gestimuleerd.

Mogelijkheden bij de particuliere school van HIP

GROEP 9
Waarom je middelbare school niet beginnen met een voorsprong in plaats van een achterstand? Groep 9 biedt niet alleen uitkomst voor kinderen met een leerachterstand, maar ook voor kinderen die er sociaal-emotioneel gewoon nog niet klaar voor zijn om de stap naar de middelbare school te maken. Zo kun je de middelbare school beginnen met meer kennis en vaardigheden, maar ook met meer zelfvertrouwen. Meer weten over groep 9? Lees dan meer over de mogelijkheden voor groep 9.

SFEER PROEVEN
Ben je benieuwd naar onze privé basisschool? Kom dan eens keertje sfeer proeven of laat je zoontje of dochter een dagje meelopen op onze particuliere basisschool in Utrecht.

PARTICULIERE MIDDELBARE SCHOOL
Bij HIP kun je doorstromen naar één van onze particuliere middelbare scholen. Zowel in Utrecht als in Laren kun je particulier onderwijs volgen en zelfs 2 jaar in 1 jaar doen of versneld examen doen, zodat jij snel verder kunt leren.

Groep 9

Tarieven

Benieuwd naar onze tarieven? Klik hier voor onze tarieven

Contact opnemen

Neem contact op met HIP Contact
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag