Remedial Teaching

Zit je kind op de basisschool? En heeft hij of zij vanwege leer- en/of gedragsproblemen behoefte aan extra ondersteuning? Dan is Remedial Teaching zeker het overwegen waard. Bij HIP wordt Remedial Teaching heel specifiek gericht op de individuele behoefte van een kind. Ieder kind is tenslotte uniek en heeft het meest baat bij een op maat gemaakt lesprogramma. De begeleiding van kinderen vindt altijd plaats in een prettige en huiselijke sfeer, zodat ze zich snel op hun gemak voelen.

Intake

Voordat we met een kind aan de slag gaan, bekijkt de Remedial Teacher waar de knelpunten zitten. Bij HIP pakken we dat grondig aan. Er vindt een intakegesprek plaats, we doen een aantal toetsen, observeren gedrag en betrekken eventueel ook de groepsleerkracht erbij. Op die manier brengen wij de moeilijkheden in kaart.

Handelingsplan

Op basis van die uitgebreide inventarisatie stelt de Remedial Teacher een handelingsplan op voor een periode van tenminste drie maanden. In die periode krijgt je kind een of meerdere keren per week remedial teaching. De doelen voor die periode staan duidelijk omschreven in het handelingsplan. Verlenging is natuurlijk mogelijk (en vaak wenselijk).

Begeleiding

Bij de begeleiding maakt de remedial teacher gebruik van eigentijdse educatieve methoden, materialen en software. In veel gevallen vindt de begeleiding plaats op een van onze huiswerkinstituten. In overleg met leraren en schoolleiding kan de begeleiding ook onder lestijd op school plaatsvinden.

Waarom Remedial Teaching bij HIP?

Kies je voor Remedial Teaching bij HIP, dan is je kind verzekerd van:

  • Begeleiding door een gecertificeerd Remedial Teacher;
  • Een uitgebreide intake om de knelpunten te identificeren;
  • Een concreet, op maat gemaakt handelingsplan;
  • Een-op-een begeleiding in een rustige, huiselijke omgeving;
  • De mogelijkheid om begeleiding op school te krijgen.

Meer weten over Remedial Teaching?

Voor meer informatie over Remedial Teaching kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wil je je kind aanmelden voor Remedial Teaching bij Hip, dan kun je hem of haar aanmelden via de contactpagina van een van onze vestigingen.

Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag