Welkom bij de School van HIP!

 

De School van HIP is een reguliere particuliere school voor voortgezet onderwijs. Dat betekent dat wij het reguliere curriculum aanbieden, maar dan met vele aanvullingen, die je niet zomaar ergens anders vindt. Zoals ons eigen Diagnostiek & advies centrum, de mogelijkheid 2 jaar in 1 te doen en persoonlijke huiswerkbegeleiding & bijlessen.

Een uniek onderwijsconcept, waar je de beste versie van jezelf wordt!

Onze visie

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen graag naar school gaan, graag willen leren op basis van hun eigen intrinsieke motivatie en vooral zichzelf kunnen zijn. De intrinsieke motivatie kan gestimuleerd worden doordat leerlingen de ruimte hebben om hun eigen keuzes te maken, hun eigen manier van leren te bepalen en hun eigen tempo te kunnen volgen. 

Het leerproces wint aan kwaliteit als de leerling samen met de docent zijn doelen kan bepalen en daar telkens op leert bij te sturen. Dit wordt vastgelegd in een persoonlijk leerplan. De groei van elke leerling wordt gestimuleerd door de voortdurende feedback, de regelmatige evaluaties en de zorg op maat. Op deze manier stimuleren wij onze leerlingen om telkens de lat iets hoger voor zichzelf te leggen.

Ons onderwijs

Op de School van HIP geven we gepersonaliseerd les en dat betekent vooral dat we rekening houden met jouw profiel.

De School van HIP is een reguliere particuliere school voor voortgezet onderwijs. Dat betekent dat wij het reguliere curriculum aanbieden, maar dan met vele aanvullingen, die je niet zomaar ergens anders vindt. Een uniek onderwijsconcept, waar je de beste versie van jezelf wordt!

Pijlers

Persoonlijke aandacht

Op de School van HIP zijn de groepen klein. Er werken maximaal 12 leerlingen in een stiltelokaal. De instructies zijn individueel of in groepjes van maximaal 4 leerlingen. Er is een vestigingsmanager en orthopedagoog aanwezig om je te begeleiden in jouw leerproces en om naar je te luisteren. Op deze particuliere school gaat het leren om persoonlijke aandacht. Dat werkt!

Onderwijs op maat

Alle reguliere vakken worden gegeven op De School van HIP. En we doen nog veel meer! Elke periode staat er een leuk en leerzaam thema centraal in de school, zoals ‘extreme uitvindingen. of ‘jouw toekomst’. Binnen het thematisch onderwijs verbinden we schoolvakken met creatieve vakken, met onderzoeksvaardigheden en andere 21st century skills, zoals presenteren.

Hoogbegaafd

De School van HIP is een particuliere reguliere School. Dat betekent dat het reguliere curriculum aangeboden wordt. Binnen het concept van gepersonaliseerd onderwijs kunnen wij heel goed versnellen, compacten van leerstof en verrijking bieden aan leerlingen die bijvoorbeeld hoogbegaafd zijn. Deze vormen van het aanbieden van leerstof heeft bewezen effectief te zijn voor hoog en meerbegaafde leerlingen. En belangrijker, leren wordt weer leuk! Binnen het instituut zijn er specialisten, die waar nodig expertise kunnen delen met de docenten.

Kijkje binnen

Kom sfeer proeven!

Wil jij zien wat wij op onze HIPpe middelbare school allemaal doen?

Klik hier

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier voor onze tarieven

INTAKE

Kennismakingsgesprek inplannen? Klik hier

Contact

De School van HIP Bilthoven

Jan van Eijcklaan 10
3723 BC Bilthoven
Telefoon: 030 303 66 06
E-mail: info@ditiship.nl

De School van HIP Laren

Barbiersweg 17
1251 PA Laren
Telefoon: 035 2030023
E-mail: info@ditiship.nl

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

#HIPHELPT

nieuw

Bedankt voor al jullie hulp, inzet en meedenken de afgelopen twee jaren. Fani heeft veel geleerd bij jullie; niet alleen lesstof op het juiste niveau, maar ook als persoon.

R. Meijer (vader leerling), De School van HIP (Bilthoven)
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag