Studiekeuze- begeleiding

Studiekeuzebegeleiding

Wie ben ik? Wat kan ik? Vaak weten kinderen helemaal niet wat hun vaardigheden, talenten en kwaliteiten zijn. Hoe maak je dan een weloverwogen keuze die de rest van je leven kan gaan bepalen? Met een test maken kinderen vaak alleen rationele keuzes ingegeven door omgeving, ouders of vrienden. Wij willen ze juist laten nadenken over hun keuzes!

Wanneer verlies jij de tijd? Waar kunnen we je echt voor wakker maken? Onze uitdaging is om je eigen identiteit te leren kennen en een keuze te maken, niet alleen vanuit het hoofd, maar ook vanuit het hart. Samen gaan we uiteindelijk naar een advies toewerken van gemiddeld 3 studierichtingen.

Je krijgt inzicht in jouw unieke persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten, interesses en drijfveren en krijgt een persoonlijk op maat geschreven eindrapportage mee.

Hoe ziet zo’n traject eruit?

  • We starten met een vrijblijvend en kosteloos (telefonisch) intake-gesprek om je vraag helder te krijgen.
  • Vervolgens gaan we samen in drie gesprekken van een uur jouw identiteit bloot leggen. We kijken naar je leerstijl, je wensen, je twijfels en bespreken eventuele belemmeringen. Het is geen standaardtraject, we bieden verschillende methodieken en vaardigheden die we kunnen inzetten om jouw vraag boven water te krijgen.
  • Eindrapportage gesprek waarbij we, eventueel met je ouders, kunnen bespreken tot welke conclusie we zijn gekomen. We streven ernaar om je keuze toe te spitsen tot 3 studies. Je krijgt een gedegen eindrapportage mee. Dit is een uitgebreid op maat geschreven verslag van alle bevindingen die uit onze gesprekken naar voor zijn gekomen. Een waardevol naslagwerk voor de selectiedagen, maar ook voor de toekomst.
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag