Met HIP op weg naar goede cijfers!

We kunnen er nauwelijks omheen. De berichten in de media dat een hoog percentage leerlingen niet over zal kunnen naar het volgende schooljaar. Sommige leerlingen zullen er misschien bij gebaat zijn om een jaar over te doen, maar in andere gevallen gaat het maar om één of enkele vakken. Zittenblijven is voor deze leerlingen vaak demotiverend en draagt lang niet altijd bij aan een succesvol vervolg van de schoolloopbaan.

Tijdens de Lente- of Zomerschool bij HIP krijgen leerlingen de kans om opgelopen achterstanden weg te werken. In de Meivakantie en in de Zomervakantie organiseert HIP  een intensief programma in clusters van drie uur voor alle vakken, volledig afgestemd op de leerling. Drie uur per dag kun je je volledig concentreren op dat ene vak waar je toch een achterstand hebt opgelopen of wil je juist een paar vakken ophalen? Lente- en Zomerschool is HIP! Kleinschalig en volledig volgens de richtlijnen van het RIVM.

Wat zijn de voordelen van de HIP  Lente- en Zomerschool?

Na een intakegesprek waarin we uitgebreid bespreken waar de achterstanden of hiaten liggen, maken we een programma op maat. We hebben je van te voren een aanmeldformulier in laten vullen met je docent of mentor waardoor we een compleet beeld hebben waar we ons op moeten focussen. We beschikken over een grote database met materiaal zoals oefentoetsen en examens die we kunnen gebruiken en 1 op 1 bespreken. Op die manier zorgen we dat onze leerlingen volledig bijgespijkerd en vol vertrouwen na de vakantie weer verder kunnen.

Tarieven

De kosten voor een HIP Lente- en Zomerschooldag zijn €65,00 per dag, waarbij de leerling drie uur lang intensief aan een vak werkt. De begeleiding op de Lente- en Zomerscholen is 1 op 5, waarbij je steeds 1 op 1 je vragen kunt stellen aan een begeleider. We werken met een online planningssysteem waar zowel de begeleiders als de ouders toegang tot hebben om de voortgang te kunnen monitoren. Na elke HIP dag ontvangen de ouders een uitgebreid verslag hoe de dag is verlopen.

Wil jij ook fluitend op weg naar goede cijfers? Pak die paar uurtjes in de vakantie om met een leeg hoofd en vol vertrouwen je schoolwerk weer op te pakken. Geef je snel op voor een plaatsje op onze HIP Lente- of Zomerschool! Informeer bij de vestiging in jouw regio voor specifieke informatie.

Lente- en Zomerschool bij u op school?

HIP kan uw organisatie volledig ontzorgen door de Lente- en/of  Zomerschool op ons te nemen. Uw leerkrachten kunnen van een welverdiende vakantie genieten, wij organiseren met onze ervaren docenten en begeleiders bij u op school of desgewenst op een van onze vestigingen, het gehele programma. Van het informeren van de ouders, de intakes met de leerlingen tot het geven van de bijlessen en instructies.

HIP bezit over een grote en jarenlange kennis op het gebied van studiebegeleiding en het organiseren van Lente- en Zomerscholen, maar ook onze eigen middelbare scholen zijn een bron van inspiratie. Wij kunnen zowel in groepsverband als individueel en volledig op uw school afgestemd de Lente- en Zomerschool organiseren. HIP staat voor maatwerk!

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

 

 

Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag