Rekenen is een belangrijk vak op de basisschool. Jonge kinderen starten op school met allerlei begrippen en activiteiten die uiteindelijk de basis vormen voor het verdere rekenen. Vervolgens wordt er de overstap gemaakt naar het schrijven en lezen van de cijfers en leren ze simpele sommen op te lossen. Ook omgaan met geld en klokkijken komen aan bod. Een achterstand of moeite met rekenen op jonge leeftijd kan ertoe leiden dat je kind nog lange tijd moeite heeft met school, leren en misschien zelfs onzeker wordt. Bij HIP geven we bijlessen voor rekenen op de basisschool, zodat jouw kind altijd mee kan met de lessen op school.

Gaandeweg wordt het getalbegrip steeds groter en leren kinderen steeds meer sommen te automatiseren, waar het rekenen steeds sneller gaat. Aan het einde van de basisschool zijn leerlingen in staat om een variëteit aan rekenopgaven op te lossen en kunnen de verkregen rekeninzichten ook in het dagelijks leven toepassen. Maar rekenen kan voor sommige kinderen heel moeilijk zijn om verschillende redenen. Vind je redactiesommen moeilijk omdat je dyslectisch bent? Of begrijp je de breuken niet helemaal? Wij passen ons aan aan de methode die de school gebruikt en oefenen met materiaal uit ons bestand. De bijles vindt een-op-een plaats.

Ook voor andere vakken, denk aan begrijpend lezen, taal, spelling, kunnen wij hulp bieden. Daarnaast kan er in de bijles gewerkt worden aan de taakaanpak, werkhouding en de concentratie. Wij zorgen ervoor dat jij zelf de handvatten hebt om zelf beter te leren.

CITO Training

Focus op zelfvertrouwen bij HIP

De meeste Nederlandse basisscholen nemen gedurende de schooljaren van leerlingen af, ook wel Centrale Eindtoetsen genoemd. Vooral de Cito-toetsen in groep 6, 7 en 8 zijn belangrijk. Aan de hand van deze uitslagen wordt namelijk bepaald welk vervolgonderwijs het beste bij de leerling past. De Cito-toets test de vaardigheden en kennis die leerlingen op de basisschool hebben opgedaan. De Citotraining en bijlessen Rekenen van HIP zorgt ervoor dat je hier met zelfvertrouwen aan kunt beginnen. Naast CITO training bieden wij ook NIO en IEP training aan.

Een groot bestand oefentoetsen en CITO trainingen

Leerlingen die bij HIP komen voor CITO training of bijles rekenen kunnen ook gebruik maken van ons uitgebreide bestand van oefentoetsen en CITO trainingen.

Via ons leerlingvolgsysteem, HoMi, houden we de beoordeling van onze leerlingen bij. Zo kunnen ook ouders en leerlingen online hun voortgang bekijken.

Online planningssysteem

Geopend op zondag en tijdens vakanties

Regelmatig contact met ouders en school. 

✓ Begeleiding 1 op 1

Faalangsttraining

Als een leerling bij ons komt voor huiswerkbegeleiding of bijles, gebeurt het ook wel eens dat ondanks de goede voorbereiding toch onvoldoendes terugkomen. Dan kan het zijn dat faalangst een rol speelt. Faalangst is letterlijk de angst om te falen. Sommige kinderen zijn, ondanks het feit dat ze zich goed voorbereiden, bang voor een mislukking. Vaak blijven ze hangen in hun eigen gedachten en denken: “Het zal wel niet gaan lukken, ik krijg vast een black-out”. Faalangst komt voornamelijk voor als er een bepaalde taak moet worden uitgevoerd; dit kan gaan om een proefwerk op school of een spreekbeurt, maar ook het stellen van een vraag aan de leerkracht tijdens de les. Door die (vaak overweldigende) angst gaan leerlingen soms onder hun niveau presteren. In de training leren we leerlingen hoe ze kunnen omgaan met hun angst. Verschillende vaardigheden worden aangeleerd, zodat ze kunnen kiezen welke vaardigheid het beste bij hem/haar past. Er worden bijvoorbeeld oefeningen gedaan die betrekking hebben op het herkennen van gevoelens, lichamelijke reacties (spanning/ontspanning) en de rol van gedachten op je gedrag.

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier voor onze tarieven

INTAKE

Kennismakingsgesprek inplannen? Klik hier

HIP op de kaart

   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag