Wist je dat de Engelse woordenschat groeit met een tempo van circa 1000 nieuwe en goedgekeurde woorden per jaar? Net als Nederlands en Wiskunde is Engels een kernvak en het behoort daarmee tot één van de belangrijkste vakken op school. Een goede kennis van de Engelse taal is iets waar je je hele leven profijt van zult hebben. Onze samenleving internationaliseert en het Engels wordt in steeds meer situaties de voertaal. En hoewel we tegenwoordig al Engels krijgen op de basisschool, gaan ze op de middelbare school een stapje verder met het analyseren van teksten, leesvaardigheid, grammatica, spelling, vocabulaire en schrijven en spreken. Al deze vaardigheden vereisen een andere aanpak en soms kan het lastig zijn om te bepalen hoe je het best te werk kan gaan. Bij HIP kunnen we je bij alle vaardigheden helpen.

Tijdens een bijles Engels begeleiden we jou niet alleen bij het bijspijkeren van het specifieke vak, wij zorgen ook dat jij zelf de handvatten krijgt om zelf beter te leren.

Bijles Engels & huiswerkbegeleiding

Oefentoetsen en examentraining

Leerlingen die bij HIP komen voor huiswerkbegeleiding of bijles Engels kunnen ook gebruik maken van ons uitgebreide bestand van oefentoetsen en examentrainingen.

Om ervoor te zorgen dat een leerling ook tijdens de toetsen en examens goede cijfers haalt, nemen we bij HIP eerst een oefentoets af om te ontdekken wat goed gaat en welke lesstof nog eens behandeld moet worden. Deze toets leggen wij ruim van tevoren af zodat een leerling alle tijd heeft om bij te leren.

Via ons leerlingvolgsysteem, HoMi, houden we het huiswerk, de cijfers en beoordeling van onze leerlingen bij. Zo kunnen ook ouders en leerlingen online hun voortgang bijhouden.

Online planningssysteem voor huiswerk en toetsen

Al het huiswerk wordt gecontroleerd

Geopend op zondag en tijdens vakanties

Regelmatig contact met ouders en school. 

✓ Begeleiding 1 op 5

Een dag bij HIP

 

Als een leerling bij ons komt voor huiswerkbegeleiding checkt hij of zij zich in bij onze vestigingsmanager of hoofdbegeleider. Samen nemen zij de huiswerkplanning door en stellen ze prioriteiten. De leerling levert zijn of haar telefoon in en gaat aan de slag. Zodra een leerling een vraag heeft over bijvoorbeeld Engels, dan kunnen onze begeleiders direct bijspringen. Elke dag is er een begeleider voor zowel de Alpha als de Beta vakken aanwezig. Al het huiswerk, de beoordeling en eventuele aandachtspunten worden vermeldt in HoMi. 

Checkt een leerling uit aan het eind van de dag? Dan kan hij of zij zorgeloos naar huis. Het meeste schoolwerk is dan afgerond. 

Een focus op ‘leren’ leren bij HIP

Elke dag staan de specialisten van HIP voor je klaar om je te helpen met huiswerkbegeleiding of een bijles Engels. Vind je het lastig om overzicht te houden over je huiswerk en schoolopdrachten, waardoor je proefwerken, toetsen, tentamens en examens niet goed kunt voorbereiden? Of worstel jij met leerproblemen als dyslexie, concentratieproblemen, geheugenproblemen of faalangst? HIP heeft ook een eigen Diagnostiek en Advies met ervaren orthopedagogen die we in kunnen zetten waar nodig.

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier voor onze tarieven

INTAKE

Kennismakingsgesprek inplannen? Klik hier

HIP op de kaart

   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag