Wiskunde is de taal van de wetenschap en net als Engels en Nederlands een kernvak. Het vak Wiskunde vergt enige theoretische kennis, maar vooral veel oefening. Wiskunde is een vaardigheid en vaardig word je vooral door iets vaak te doen. Het maken van een samenvatting en leren van theorie werkt bij Geschiedenis of Aardrijkskunde erg goed, maar bij Wiskunde niet. Oefenen op de juiste manier en met de juiste uitleg is de sleutel. Het vak wiskunde A leert je om wiskunde te koppelen aan de wereld om je heen. Het richt zich dan ook voornamelijk op statistiek en toegepaste analyse. Wiskunde B werkt vooral veel met grafieken en algebra. Ook meetkunde, formules en vergelijkingen en je leert over het natuurkundige principe ‘vectoren’. Zowel voor Wiskunde A en B, maar ook C en D kunnen wij bij HIP bijles verzorgen.

Bijles wiskunde & huiswerkbegeleiding

Leren plannen bij HIP

Bij de overgang van basis- naar middelbare school, is het krijgen van huiswerk misschien wel de grootste verandering. Op de basisschool is het huiswerk vaak minimaal. In veel gevallen kan het daardoor ook lastig zijn om het huiswerk direct goed te kunnen plannen. Er komt van alles op de leerlingen af met opdrachten, verslagen, toetsen, mondelingen, etc. Een goede planning kan er voor zorgen dat de tijd beter en effectiever besteed wordt. Elke dag staan de specialisten van HIP voor je klaar om je te helpen met huiswerkbegeleiding of een bijles Wiskunde.

Oefentoetsen en examentraining

Leerlingen die bij HIP komen voor huiswerkbegeleiding of bijles Wiskunde kunnen ook gebruik maken van ons uitgebreide bestand van oefentoetsen en examentrainingen.

Om ervoor te zorgen dat een leerling ook op school slaagt voor Wiskunde, nemen we bij HIP eerst een oefentoets af voor de toetsweek om te ontdekken wat goed gaat en welke lesstof nog eens behandeld moet worden. Deze toets leggen wij ruim van tevoren af zodat een leerling alle tijd heeft om bij te leren.

Via ons leerlingvolgsysteem, HoMi, houden we het huiswerk, de cijfers en beoordeling van onze leerlingen bij. Zo kunnen ook ouders en leerlingen online hun voortgang bijhouden.

✓ Online planningssysteem voor huiswerk en toetsen

✓ Al het huiswerk wordt gecontroleerd

✓ Geopend op zondag en tijdens vakanties

✓ Regelmatig contact met ouders en school. 

✓ Begeleiding 1 op 5

Een dag bij HIP

 

Als een leerling bij ons komt voor huiswerkbegeleiding checkt hij of zij zich in bij onze vestigingsmanager of hoofdbegeleider. Samen nemen zij de huiswerkplanning door en stellen ze prioriteiten. De leerling levert zijn of haar telefoon in en gaat aan de slag. Zodra een leerling een vraag heeft over bijvoorbeeld Scheikunde, dan kunnen onze begeleiders direct bijspringen. Elke dag is er een begeleider voor zowel de Alpha als de Beta vakken aanwezig. Al het huiswerk, de beoordeling en eventuele aandachtspunten worden vermeldt in HoMi. 

Checkt een leerling uit aan het eind van de dag? Dan kan hij of zij zorgeloos naar huis. Het meeste schoolwerk is dan afgerond. 

Tarieven & aanmelden

Tarieven

Benieuwd naar de tarieven? Klik hier voor onze tarieven

INTAKE

Kennismakingsgesprek inplannen? Klik hier

Aanmelden

Vul ons aanmeldformulier in Aanmelden

HIP op de kaart

   Informatie aanvragen
   030 303 66 08
   Open chat
   Stel hier je vraag