Particulier onderwijs

De Middelbare School van HIP is een particuliere middelbare school en onderdeel van de HIP CAMPUS. Wij worden niet bekostigd door de overheid en dat heeft voordelen! Wij bieden bijvoorbeeld veel individuele instructie aan waardoor op je eigen niveau en tempo les krijgt. Voor ieder schoolvak heb je je eigen mentor die je begeleidt in je leerproces, met je eigen leer- en persoonlijke doelen.

Zo worden examens ook op niveau gehaald. Het kan dan dus zijn dat de leerling 5 examenvakken op HAVO niveau behaald en 3 op VMBO niveau en daardoor dan dus wel naar een HBO kan doorstromen in plaats van een MBO. (Dit hangt af van de eisen van de vervolgopleiding)

De individuele instructies worden aangevuld met groepslessen en workshops. De groepslessen en workshops kunnen verrijkende of verdiepende informatie geven over de lesstof, maar kunnen ook over onderwerpen gaan die niet onder de lesstof vallen. Hierbij wordt rekening gehouden met de maandthema’s en met persoonlijke interesses van onze leerlingen. 

Particulier onderwijs betekent op onze school, gepersonaliseerd onderwijs met veel persoonlijke aandacht.

Hbegeleiding scholierenoe ziet een schooldag bij HIP eruit:

Om 9.00 uur start de dag met de dagopening, gegeven door leerling of docent over het thema van deze periode. Deze thema’s kunnen bijvoorbeeld gaan over Architectuur of Democratie.

Wij geven gepersonaliseerd les. Dit houdt in dat wij de lessen op tempo en niveau van de leerling aanbieden.

Een leerling heeft 15 minuten (soms 30 min 2 aaneengesloten) les. Dit is 1 op 1 met de leraar. De leraar geeft uitleg van de stof tijdens de les en de leerling gaat daarna zelfstandig aan de slag in de gezamenlijke stilteruimte. Hier verzamelen de andere leerlingen zich ook. Als de leerling vastloopt met opdrachten of leerwerk zijn er huiswerkbegeleiders aanwezig die de leerling ophalen uit de stilteruimte en de vragen beantwoorden.

Vanaf 10.00 uur starten de huiswerkbegeleiders en wordt 1 op 1 huiswerk besproken, overhoord en nagekeken. De rest van de middag wordt er zelfstandig gewerkt of lessen gevolgd.

Vanaf 15:00 checkt de leerkracht de leerlingen uit, nadat alles is afgetekend in het online planningssysteem.

Op dinsdag en donderdagmiddag van 15.00 – 16.00 hebben de leerlingen workshops. Dit kan zijn voorlichting van politici, kookworkshop, vreemde taal (Japans, Zweeds, Russisch) of bijvoorbeeld kookles via HIPOnline in het Engels om zo het vak Engels aan praktijk te koppelen. Nu we veel online werken hebben de leerlingen de ingrediënten toegestuurd gekregen om samen met de Engels docent te koken.

Gepersonaliseerd onderwijs

Jort droomt over zijn toekomst en hier wordt door middel van stages en workshops goed op ingespeeld! Zo komen er diverse sprekers langs en krijgen de leerlingen een kijkje in de keuken bij diverse bedrijven. Daarnaast werken ze aan hun eigen portfolio, waarin iedere leerlingen van HIP reflecteert op zijn of haar eigen ontwikkeling.

Leervoorkeur

Door de individuele instructiemomenten kan Nout al zijn vragen kwijt bij de docent! De docent weet wat de leervoorkeuren zijn van Nout en past zijn instructies zo aan dat Nout de stof goed kan verwerken. Daarnaast kan hij per vak zijn eigen werktempo volgen en hoeft niet te wachten op zijn klasgenoten. Het leerproces is zo optimaal!

Eigen leerlijn

Felix volgt elk vak op zijn eigen tempo en niveau. Zo heeft hij afgelopen jaar al voor 2 vakken een deelcertificaat behaald, dit jaar doet hij examen in zijn overige vakken. We geven gepersonaliseerd les en dat betekent dat we rekening houden met jouw leervoorkeuren en talenten!

Versneld examen doen?

Heb je de verkeerde profielkeuze gemaakt, vastgelopen in het jaar voor je examen of succesvol eindexamen afgelegd voor de mavo of havo en ben jij toegewijd om een hoger diploma te behalen?

Op de Middelbare School van HIP is het mogelijk om 2 jaar in 1 jaar te doen. Het voordeel hiervan is dat je een heel schooljaar wint en in een verkorte tijd een diploma op zak hebt. Dit betekent wel, dat je een intensief traject ingaat waar wij je actief gaan begeleiden om je klaar te stomen voor het eindexamen. Kijk voor meer informatie op onze pagina 2 jaar in 1.

 

Certificaten

Wil je alleen de vakken over doen die je het vorige jaar niet behaald hebt? Of wil je voor een vak een hoger cijfer halen? Via deelcertificaten kan je alsnog een volledig diploma halen. Wij zorgen door extra aandacht en focus dat je je doelen bereikt.

Soms heb je er door omstandigheden voor gekozen om niet het profiel te volgen waar jouw gedroomde studie om vraagt. Wij kunnen je helpen om bijvoorbeeld toch dat diploma met een NT profiel te behalen.

 

Onze tarieven

Benieuwd naar onze tarieven? Onze tarieven

Contact opnemen

Neem contact op met HIP Contact
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag