Particulier onderwijs

De Middelbare School van HIP is een particuliere middelbare school en onderdeel van de HIP CAMPUS. Wij bieden individuele instructie aan waardoor op je eigen niveau en tempo les krijgt. Elke groep van 15 kinderen heeft een mentor die de leerlingen begeleid en contact onderhoud met huiswerkbegeleiding en ouders. Zo zorgen wij voor onderwijs op maat!

Examens worden bij ons op niveau gehaald. Het kan dan dus zijn dat de leerling 5 examenvakken op HAVO niveau behaalt en 3 op VMBO niveau en daardoor dan dus wel naar een HBO kan doorstromen in plaats van een MBO. (Dit hangt af van de eisen van de vervolgopleiding)

 

 

 

begeleiding scholieren

De individuele instructies worden aangevuld met groepslessen en workshops. De groepslessen en workshops kunnen verrijkende of verdiepende informatie geven over de lesstof, maar kunnen ook over onderwerpen gaan die niet onder de lesstof vallen.

Hierbij wordt rekening gehouden met de maandthema’s en met persoonlijke interesses van onze leerlingen. 

Particulier onderwijs betekent op onze school, gepersonaliseerd onderwijs met veel persoonlijke aandacht, 1 op 1-lessen en mentoren die de leerlingen begeleiden op sociaal-emotioneel vlak.

HOE ZIET EEN SCHOOLDAG BIJ HIP ERUIT?

 

Om 9.00 uur start de dag met de dagopening, gegeven door leerling of docent over het thema van deze periode. Deze thema’s kunnen bijvoorbeeld gaan over Architectuur of Democratie.

Wij geven gepersonaliseerd les. Dit houdt in dat wij de lessen op tempo en niveau van de leerling aanbieden.

Een leerling krijgt 15 minuten (soms 30 min 2 aaneengesloten) instructie. In het reguliere onderwijs wordt deze instructie op het gemiddelde niveau gegeven. Bij HIP doen we dit 1 op 1 op het niveau van de individuele leerling. Zo kunnen wij de lesstof effectief en op het juiste niveau overdragen.

Vanaf 10.00 uur starten de huiswerkbegeleiders en wordt 1 op 1 huiswerk besproken, overhoord en nagekeken. De rest van de middag wordt er zelfstandig gewerkt of lessen gevolgd.

Vanaf 15:00 uur checkt de groepsmentor de leerlingen uit, nadat alles is afgetekend in het online planningssysteem. Zodra de leerlingen naar huis gaan is het al huiswerk gemaakt en de lesstof overhoord. Zo hebben de leerlingen thuis alle tijd voor hobby’s en sport en word je als ouder ontzorgd.

Op dinsdag en donderdagmiddag van 15.00 – 16.00 hebben de leerlingen workshops. Dit kan bijvoorbeeld voorlichting van politici zijn, een kookworkshop, een vreemde taal (Japans, Zweeds, Russisch) of bijvoorbeeld kookles in het Engels om zo het vak Engels aan de praktijk te koppelen. Nu we veel online werken hebben de leerlingen de ingrediënten toegestuurd gekregen om samen met de Engels docent te koken. Nu we veel online werken hebben de leerlingen de ingrediënten toegestuurd gekregen om samen met de Engels docent te koken.

Bij ons gaan alle lessen altijd door, ook online. Zo zullen onze leerlingen nooit lessen missen of een achterstand oplopen.

Gepersonaliseerd onderwijs

Jort droomt over zijn toekomst en hier wordt door middel van stages en workshops goed op ingespeeld! Zo komen er diverse sprekers langs en krijgen de leerlingen een kijkje in de keuken bij diverse bedrijven. Daarnaast werken ze aan hun eigen portfolio, waarin iedere leerlingen van HIP reflecteert op zijn of haar eigen ontwikkeling.

Leervoorkeur

Door de individuele instructiemomenten kan Nout al zijn vragen kwijt bij de docent! De docent weet wat de leervoorkeuren zijn van Nout en past zijn instructies zo aan dat Nout de stof goed kan verwerken. Daarnaast kan hij per vak zijn eigen werktempo volgen en hoeft niet te wachten op zijn klasgenoten. Het leerproces is zo optimaal!

Eigen leerlijn

Felix volgt elk vak op zijn eigen tempo en niveau. Zo heeft hij afgelopen jaar al voor 2 vakken een deelcertificaat behaald, dit jaar doet hij examen in zijn overige vakken. We geven gepersonaliseerd les en dat betekent dat we rekening houden met jouw leervoorkeuren en talenten!

Versneld examen doen?

Heb je de verkeerde profielkeuze gemaakt, vastgelopen in het jaar voor je examen of succesvol eindexamen afgelegd voor de mavo of havo en ben jij toegewijd om een hoger diploma te behalen?

Op de Middelbare School van HIP is het mogelijk om 2 jaar in 1 jaar te doen. Het voordeel hiervan is dat je een heel schooljaar wint en in een verkorte tijd een diploma op zak hebt. Dit betekent wel, dat je een intensief traject ingaat waar wij je actief gaan begeleiden om je klaar te stomen voor het eindexamen. Kijk voor meer informatie op onze pagina 2 jaar in 1.

 

Certificaten

Wil je alleen de vakken over doen die je het vorige jaar niet behaald hebt? Of wil je voor een vak een hoger cijfer halen? Via deelcertificaten kan je alsnog een volledig diploma halen. Wij zorgen door extra aandacht en focus dat je je doelen bereikt.

Soms heb je er door omstandigheden voor gekozen om niet het profiel te volgen waar jouw gedroomde studie om vraagt. Wij kunnen je helpen om bijvoorbeeld toch dat diploma met een NT profiel te behalen.

 

Onze tarieven

Benieuwd naar onze tarieven? Onze tarieven

Contact opnemen

Neem contact op met HIP Contact
Informatie aanvragen
030 303 66 08
Open chat
Stel hier je vraag